HTML

Büntetendő

Tegnapról, máról, holnapról

Friss topikok

Címkék

Archívum

Magyarország, státusz riport 2011 Augusztus

2011.08.02. 16:24 Tahó Sandokan

Kedves olvasó!

Pár dolgot linkekben szegényen leírnék, csak hogy egyszerre halld őket, és leírnám azt is, ami nekem nem kerek:

- Erős Európát épített Orbán Viktor vezetése alatt. (2011 jan 1 - jún 30).
- A nyugati jóléti társadalmak hanyatlanak (2011 júl 23). Fel is vettük a kapcsolatot a népi Kínával, mi megússzuk.
? Felmerült bennem a kérdés, hogy mi a fenét tudtak a lengyel EU vezetők elszúrni így mindössze 3 hét alatt? Merthogy mi nem csináltuk az biztos, Viktor megmondaná.

- A magánnyugdíjt azért kell elvenni, mert eltőzsdézik az emberek nehezen összekuporgatott vagyonkáját (2010 november)
- Átlagosan 80000 Ft reálhozamot osztanak ki.
? az átlag egyenleg 1000000 Ft körül van, 8% nem is rossz ahhoz képest, hogy egy eléggé súlyos válságon vagyunk túl. Ha ezt a sok pénzt eltőzsdézték, akkor mi is ez a reálhozam?
+ Az állam is megpróbált tőzsdézni. Jókora veszteséggel vette-adta a MOL-t. Nem számít, hitelből volt. Akinek még nincs a tőzsdézés a kisujjában, keresse bizalommal a parlamenti szakembereket.

- 1000000 új munkahely 2015-ig (2020-ig (meddig is? Mindegy.))
- Közmunka program. Stadionokat építünk, autópályákat, trillió százalékkal megdobja majd ez a GDP-t
? Havi 40000 Ft-ért biztosan jó minőségű, színvonalas munkát fognak nyújtani a kénysz... közmunkások. És mi ez a közmunka felajánlás? Minek fizetem én a járulékokat, ha egyszerűen egy rossz ajánlattal megvonhatják tőlem az egészet akár már a kirúgásom után 1 nappal is? Ja... én biztosan örömmel megyek majd gátat építeni 135 km messzire, keresztül Budapesten, ingázva.

- A rendvédelmi dolgozók korai nyugdíja igazságtalan, el is kell venni. Hiszen munkaképes emberekről van szó
- Nem lehet ok a stresszes, nehéz munka sem semmi.
? Miért is jár akkor mondjuk a művészeknek? Igen, Bodrogi Gyula, Gálvölgyi János, és sokan mások is szerepelnek TV-ben. Bányászoknak? Nekik is nehéz az életük. A rendőröknek és a tűzoltóknak is. Ha az egyik csoportnak jár, a másiknak is. Ha az egyik csoportnak nem jár, a másiknak sem. Ki is az aki ezeket végrehajtja? Nem mondok nevet, ez az alak 48 évesen vonult nyugdíjba, utána (jó hátszéllel) céget alapított, és folyamatosan élvezte a korai nyugdíjas éveit.

Igen: a magyarral mindent meg lehet csinálni. Ha kínai modellt valósítunk meg (dolgozz egy tál rízsért) azt sem veszi észre. Az olykor nobel-díjasaira büszke magyar most birka. Nagyon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buntetendo.blog.hu/api/trackback/id/tr663120517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása